Regio informatie
departement Charente-Maritime

(Nouvelle-Aquitaine)
Wonen in de Charente-Maritime is als wonen in een plaatjesboek

Wonen in de Charente-Maritime is soms net als wonen in een plaatjes boek. Prachtig en veelzijdig.

Onze Toeristische Top Tien:

1.
De steden Bordeaux, Saintes en La Rochelle. Stuk voor stuk steden met prachtige gebouwen uit een rijk verleden en een geweldig aanbod aan horeca en winkels.
2.
Divere wijnroutes door de Médoc, St. Émilion en Côte de Bourg. Wij organiseren met plezier een cognac-/pineau-proeverij bij een lokale wijnboer of een bezoek aan de kuiperij waar je ziet hoe de wijn- en cognacvaten gemaakt worden.
3.
Rondslenteren op de lokale marktjes in de buurt van Soubran en in juli en augustus de marchés nocturnes (avondmarkt) in Montendre en Jonzac.
4.
Dagje strand, via een adembenemende route langs Mortagne, Talmont (un des plus beaux villages de France) en Messchers naar een klein baaitje of naar de grotere badplaats Royan. Deze schilderachtige dorpjes aan de oever van de `Estuaire´ (de monding van de Gironde) hebben kleurrijke stranden en jachthavens, omringd door restaurantjes en terrasjes.
5.
Een bezoek aan het indrukwekkende Aquarium (la Rochelle) of de prachtige dierentuin La Palmyre (nabij Royan). Allebei zeer de moeite waard
6.
Tussen Marennes en La Tremblade ligt het grootste oestergebied van Europa, een bijzondere en authentieke omgeving. Hier kun je genieten van `n overheerlijke `fruits de mer´, waar de oesters en mosselen bij wijze van spreken naast je tafel uit het water worden gehaald.
7.
Een boottocht maken langs de eilanden, via diverse vuurtorens, Fort Boyard en de kust. Of liever zelf een bootje huren en over de golven varen?
8.
Er zijn divere kastelen (met hun tuinen) te bezoeken, o.a. Château de la Roche Courbon en Chateau de Beaulon met zijn unieke blauwe bronnen. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht bij Chateau des Enigmes.
9.
Rondje golf in Cognac, Saintes of Royan of op de compactere 9-holes golfbaan in Montendre.
10.
Wekelijks zijn er diverse brocantes/rommelmarkten, wij informeren je graag waar/wanneer.

Uiteraard is deze lijst van toeristische tips in de Charente-Maritime niet compleet, het tropische zwemparadijs (les Antilles) staat er niet bij, evenals de diverse wandel- en fietsroutes, de mogelijkheid te gaan paardrijden of misschien wil je gaan karten of de diverse natuurgebieden bezoeken.

Bij Domaine la Fontaine staan wij voor je klaar om je te adviseren. Maar natuurlijk kun je je ook gewoon aan het zwembad installeren of ergens in de tuin, met een goed boek.


Domaine la Fontaine
Marc & Jacqueline Receveur-van der Grinten
6, Rue de la Fontaine
17150 Soubran
Frankrijk

tel
mob
web   
(00.33) 05.46.04.39.51
(00.33) 06.45.27.55.26
www.domainelafontaine.com
Tekst en foto´s: © 2013-2023 Jacqueline.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X