Regio informatie
departement Alpes-de-Haute-Provence

(Provence-Alpes-Côte d´Azur)
Welkom in Reillanne in de Luberon

Het dorp Reillanne ligt in de Provence op de grens van de Alpes-de-Haute-Provence, de Vaucluse en de Var. Een prachtige plek met veel verschillende mogelijkheden.

Het dorp is ontstaan in de twaalfde eeuw en heeft een inwonertal van ongeveer 1600. Het sociale leven van Reillanne speelt zich af op en rond het dorpsplein.
Het dorp heeft een eigen bakker, slager en supermarktje en een aantal sfeervolle cafeetjes en eethuisjes. Maar ook een postkantoor en een ´Presse´ voor een krantje.

Reillanne ligt in het ´Parc Naturel du Luberon´. Een nationaal park dat bekend staat om z´n rust en natuurschoon. Voor de wandelaars zijn er uitgebreide mogelijkheden om mooie tochten te lopen. De Montagne de Lure, ook een schitterend wandelgebied, ligt op een half uurtje rijden.

Apt, Forcalquier en Manosque, alle drie bekend om hun prachtige Provençaalse markten liggen op een afstand van 15 tot 20 km. In Isle sur le Sorgue, op een uurtje rijden, zijn de bekende antiek- en curiosamarkten.

De okermijnen van Roussillon of de beroemde Gorges du Verdon vind je in de nabije omgeving. Maar ook cultuurhistorische plaatsen als Aix-en-Provence, Arles en Avignon liggen op een uurtje rijden.

Voor zonaanbidders zijn er de meren van de Verdon, het Lac de St. Croix, het strand bij Martigues of of het plan d´eau bij Manosque.
Prachtig zijn ook de Calangues bij Cassis, de oude haven van Marseille. Lavendelroutes met een bezoek aan een lavendelstokerij. Wijnroutes door het beroemde wijngebied van de Luberon met een bezoek aan een château of een wijnproeverij.
Kortom: mogelijkheden te over in dit deel van de Provence.

Ik kan je van harte aanraden eens in deze omgeving te gaan kijken!Hartelijke groet,
Heleen van Donselaar


Vacances en Luberon
Rixt & Imco Ferkranus / Toering
Rue Daniël Reynaud
04110 Reillanne
Frankrijk

tel
mob
web   
(00.33) 04.92.76.58.71
(00.33) 04.13.49.00.11
www.vacances-en-luberon.com
Tekst en foto´s: © 2010-2024 Heleen van Donselaar.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X