Regio informatie
departement Corrèze

(Nouvelle-Aquitaine)
Treignac en omgeving Cultuur, sportief en culinair!

Treignac:
Treignac, is één van de honderd mooiste dorpjes van Frankrijk! Ze heeft een prachtige middeleeuwse dorpskern, doorkruist door de rivier de ´Vézère´. Aan de rand van het dorp ligt een 99 ha groot meer met zandstrand en daarbij allerlei sportieve en culinaire mogelijkheden. Dit alles maken uw vakantie tot een heerlijk verblijf en een ware uitvalsbasis voor dagtrips.

Corrèze:
De Corrèze is een grote groene oase met slingerende wegen en weggetjes, heuvels en prachtige vergezichten. Laat u verrassen door de romantiek van het landschap en de sirene rust.
Het loeien van de stoere Limousin koeien, het kletteren van een verdwaalde waterval, het geruis van de wind door de bomen, het kwetteren van de vogels, dit zijn vrijwel de enige geluiden die je hoort en waar je volop van kunt genieten.

Activiteiten:
Op cultureel en sportief gebied is er heel veel te bieden.

Er zijn nergens zoveel dorpjes die de status hebben ´le plus beaux village de France´ in een straal van 100 km als in de Corrèze! Bezoek Collonges la Rouge, Turenne, Beaulieu-sur-Dordogne, Saint Robert, Curemonte, Ségur-le-Chateau, Mortemart, Rocamadour, Sarlat, Brive, Pompadour, Oradour-sur-Glane, Gimel, Cantal, Suc-au-May, Padirac, het museum van President Jacques Chirac, Chateau de Val, het festival van Chateau de Sédières etc. etc

De sportieve mogelijkheden in Treignac en omgeving zijn legio. Ga wandelen, rotsklimmen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, watersporten, tennissen, ballonvaren, parapent beoefenen, golfen of verleg je grenzen in een avonturenklim tussen bomen!

Culinair en wijn
Natuurlijk kun je in de Corrèze heerlijk culinair genieten! Het heerlijke Limousinvlees, eenden-en ganzenproducten, kazen, noten en fruit zijn typisch voor de regio. Daarnaast profiteren wij van de heerlijkheden van de aangrenzende Perigord/Dordogne en Auvergne. Gewoonweg super genieten!

Evenementen:
Er wordt heel veel in Treignac en omgeving geörganiseerd.
Zie de evenementenkalender op de site van het ´Office de Tourisme´ en de chambres d´hôtes in Treignac!
Art de Vivre
Yvon Merks
3, Rue Soulanche
19260 Treignac
Frankrijk

tel
mob
web   
(00.33) 05.87.52.13.99
06-23237139 (NL)
www.artdevivre-treignac.eu
Tekst en foto´s: © 2011-2024 Stella Veldman.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X