Regio informatie
departement Indre

(Centre-Val de Loire)
Indre

In de omgeving van Maison Voilà zijn diverse kastelen te bezoeken (Sarzay, Saint Chartier, d´Ars, Valençay).
Niet ver van ons huis bevindt zich het huis waar George Sand lange tijd heeft gewoond. U zult veel van deze schrijfster en dichteres terugvinden in de regio; u kunt het museum bekijken en o.a. haar huis bezichtigen, de molen van d´Angibault. (Maison de George Sand à Nohant)
In de omgeving van Maison Voila zijn er natuurlijk gezellige dorpjes te bezoeken (La Châtre,Châteauroux, Argenton sur Creuse, Issoudun,Bourges), elk klein dorpje in de omtrek heeft zijn eigen charme en u zult vast genieten van de kleine straatjes en de gezellige winkeltjes. Meer informatie over de Indre of wat is er te doen in de Indre staat op onze site!
In Neuvy Saint Sepulcre is zelfs de enigste ronde kerk van Frankrijk te bezichtigen!
Vlakbij Maison Voilà zijn twee mooie routes uitgezet voor de auto. Route Romantiek en Route George Sand. Deze routes gaan door allerlei mooie dorpjes en landerijen.
Natuurlijk zijn er veel fiets- en wandelroutes voor diegene die op een sportieve manier de streek willen bekijken! Wij zijn in het bezit meerdere kaarten die je kan lenen om de omgeving te ontdekken.
Daarnaast is het een geweldige omgeving voor vogelspotters! Je hebt hier meerdere unieke vogels, zoals de hop, wielewaal, kleine specht, grote specht, buizerd, allerlei soorten uilen en nog veel meer waarvan wij van de meeste de naam niet eens weten! In het voor- en naseizoen (april, mei, juni, september, oktober) komen hier allerlei grote zaadeters voorbij van of naar Afrika. Een erg uniek gezicht! Zo gauw als wij de grote kraanvogels naar het zuiden zien vliegen komt de winter eraan en zodra we ze naar het noorden zien vliegen is de zomer op komst!


Maison Voilà
Martin de Kreek
Lieu Dit la Brande
36230 Montipouret
Frankrijk

tel
mob
web   
(00.33) 02.54.31.17.91
(00.33) 06.24.76.57.61
www.maisonvoila.nl
Tekst en foto´s: © 2014-2021 Martin de Kreek.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X