Regio informatie
departement Corrèze

(Nouvelle-Aquitaine)
De correze, Limousin, rondom La Grange VieilleBegin deze eeuw zijn wij, Carin en Paul met onze zoon Stijn neergestreken in de ons nog weinig bekende Correze. In eerste instantie was het idee om richting Schotland te gaan om daar een B&B te beginnen, maar dat leek één van ons bij nader inzien te koud. Van de weeromstuit viel toen de keuze op de Correze, een streek die hetzelfde lieflijke groene heeft van de lowlands in Schotland, maar een prettiger klimaat. We hebben nimmer teruggeblikt.De streek rondom La Grange Vieille is heuvelachtig en rijkelijk bebost. Heerlijk om te fietsen, maar wel met kuitenbijtertjes. Wandelen is zo mogelijk nog aangenamer, er zijn vele tochten uitgezet door diverse organisaties en wij hebben er een paar aan toegevoegd in het naastgelegen bos.
Sportief gezien is het erg leuk om te kayakken op de rivier de Vézère, paardrijden in Pompadour of tussen de bomen te klimmen in één van de Acrobranche parken, of karten in Lubersac.In de maanden juli en aug. zijn er de fameuze eetmarkten in dorpjes niet ver van ons. Er zijn kraampjes met plaatselijke producten ( vlees, brood, wijn, fruit, kaas etc.) en er worden grote barbecues aangestoken, aanschuiven aan lange tafels met live muziek en heerlijk eten van de aangeschafte lekkernijen, een aanrader.
Er zijn verder het gehele jaar aangename restaurants te vinden in Troche en Pompadour.Verder is het leuk winkelen in Brive of Perigueux, rondsnuffelen in Segur le Chateau, Uzerche, Collonges la Rouge of Rocamadour, naar de dierentuin in Limoges, kastelen bezoeken of gewoon luieren bij ons aan het zwembad in de boomgaard.
We hebben alle touristische info voor U beschikbaar.La Grange Vieille
Carin & Paul Koenen
26 la Grange Vieille
19230 Beyssac
Frankrijk

tel
web   
(00.33) 05.55.73.38.89
www.lagrangevieille.com
Tekst en foto´s: © 2013-2024 paul & carin koenen.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X