Regio informatie
departement Haute-Saône

(Bourgogne-Franche-Comté)
De Haute Saône, een ontmoeting het authentieke Frankrijk, een streek die er op wacht ook door u ontdekt te worden!

Een heuvelachtige, dunbevolkte streek met uitlopers van de Vogezen en de Jura.
Kleine Pittoreske dorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een geweldig gebied voor een vakantie zonder drukte en stress. Om te wandelen, te fietsen, cultuur te snuiven op voor veel Nederlanders nog onontdekte plekken. Een gebied ook voor de visser: met veel water, rivieren en meren.

Natuur: Eindeloze groenvariaties, uitgestrekte bossen, met veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden. Glooiende heuvels met onafzienbare velden koolzaad, korenbloemen graan. Wild, vogels vlinders meanderende beekjes.

Water: De rivieren de Saône, de Ognon, duizenden meertjes en plassen: een paradijs voor vissers en watersport liefhebbers. Huur een motorboot om eens een weekje door de omgeving te tuffen, door ondergrondse kanalen. Kanoën met de familie, een bezoek aan een kuuroord, kortom alles is mogelijk en overal is het nog heerlijk rustig, geen mensenmassa´s zoals in het zuiden, wel net zoveel zonuren!

Cultuur en Architectuur, historische gebouwen en plekken gaan hier samen met moderne, wereldberoemde architectuur. Zoals bijvoorbeeld ( zie foto) de Kapel van Ronchamp, een werk van Le Corbusier. Maar ook feodale ruïnes, 6000 jaar oude, versterkte woonplekken van de Kelten b.v. bij het dorpje Bourguignon lès Morey.


A-Rigaud
Eric & Jenny Horstman
1 Rue Dessus de Rigaud
70120 Bourguignon lès Morey
Frankrijk

tel
web   
(00.33) 03.84.91.08.58
www.a-rigaud.nl
Tekst en foto´s: © 2012-2022 Eric Horstman.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X