Regio informatie
departement Saône-et-Loire

(Bourgogne-Franche-Comté)
Daar waar natuur en cultuur in evenwicht zijn

De Bourgogne ligt op een prettige afstand van Nederland en is gemakkelijk in een dag te bereiken (ca 700 km vanaf Utrecht).

Er is veel natuur om van te genieten: een heuvelachtig, groen landschap, ingekleurd met wijngaarden, bossen, weilanden met heggetjes en meren.

De cultuur liefhebber kan zeer zeker ook zijn hart ophalen aan de vele kastelen, kathedralen, kloosters en musea.
De omgeving is hier nog vol van historie: gebouwen en kunst uit de tijd van het Bourgondische rijk, dat zich uitstrekte tot in Nederland. Bouwwerken en wegen uit de Romeinse tijd. Opgravingen die ons mee terugnemen naar het leven van de Galliërs.

Het aangename klimaat nodigt uit tot eindeloze wandelingen en fijne fietstochten.
Een beetje slenteren over de markt, lekker een terrasje pakken of een wijnproeverij meemaken, hoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De wijnbouw vindt hier vooral nog op traditionele wijze plaats. De percelen zijn klein en worden voornamelijk nog met de hand geplukt. Vakmanschap en kwaliteit staan aan de wieg van het succes van de Bourgondische wijnen.
Er zijn heel leuke excursies te maken voor degenen die graag iets meer willen weten over wat de Bourgondische wijn bijzonder maakt.

Een groot deel van de Bourgogne behoort tot het Natuurpark `Morvan´, een uitgestrekt groen gebied met bossen, meren, velden en heuvels met weidse uitzichten.
De rustige wegen zijn heel erg geschikt voor het maken van tochten per fiets, motor of bijvoorbeeld een lelijke eend.
Ook zijn er afwisselende wandel- en mountainbikeroutes.

Aan de rand van de Morvan ligt Autun, in een ver verleden gesticht als Augustodonum, een Romeinse hoofdstad.

Andere plaatsen, die de moeite waard zijn:
Dijon, de vroegere hoofdstad van het Bourgondische rijk met enkele hele mooie musea, kerken en andere historische gebouwen en een gezellig stadscentrum.

Beaune, als centrum van het Côte d´Or wijngebied met zijn prachtige `Hospice´ (een ziekenhuis uit de 15e eeuw, gevestigd in een zeer karakteristiek gebouw), de vele wijncaves en niet te vergeten de mosterdmakerij, een zeer oud familiebedrijf, waar men leuke rondleidingen verzorgd.

Vézelay, een oud bedevaartsoord met een bijzonder mooie basiliek, prachtig gelegen boven op de heuvel. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden, die de Bourgogne biedt.

Ik nodig u uit zelf dit gebied te komen ervaren. Dan begrijpt u waarom wij ons hier in 2006 gevestigd hebben!


Auberge le Grillon
Han & Sylvia Buijtendijk
7 Rue du Reuil d´Ezé
71360 Sully
Frankrijk

tel
web   
(00.33) 03.85.82.98.96
www.grillon.nl
Tekst en foto´s: © 2011-2023 Sylvia Buijtendijk.
De tekst en/of de foto´s mogen niet worden gebruikt of opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.


Powered by Travel-n-Traffic
Beginpagina|Regio informatie|Onroerend goed|Adverteren
X